Intocht 2023

Op zaterdag 25 november a.s. om 12.30 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten aan met de boot op de Duivendrechtsekade in Duivendrecht. Iedereen is van harte uitgenodigd om Sinterklaas en de Pieten daar te verwelkomen. Vervolgens zal Sinterklaas in een koets door het dorp gaan. De route van de intocht gaat dit jaar via de Rijksstraatweg, Burgemeester van Damstraat, Populierenstraat, Omgang, In de Houtzaagmolen, In de Watermolen, In de Korenmolen, In de Pelmolen, Omgang, Plataanstraat, Rijksstraatweg en tenslotte Waddenland naar het Dorpsplein. Vanaf 14.00 uur kan iedereen bij Sinterklaas langskomen in het Dorpshuis en krijgen de kinderen iets lekkers en natuurlijk ook een cadeautje.

Dit alles is alleen maar mogelijk dankzij de bijdragen van inwoners, bedrijven en instanties. Daarom zullen de vrijwilligers van de stichting in de week van 16 oktober tussen 17.00 en 19.00 uur huis-aan-huis collecteren in Duivendrecht en Diemen Biesbosch. Mede dankzij de gulle bijdragen van inwoners is het al jaren mogelijk om een fantastische intocht te organiseren (klik hier voor meer informatie over de collecteweek).

Glutenvrij en prikkelarm
Om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen kunnen genieten van dit mooie feest heeft Sinterklaas aan Oma Piet gevraagd om glutenvrije pepernoten te bakken voor de kinderen die de normale pepernoten niet mogen eten. Oma Piet is duidelijk herkenbaar aan haar rollator (met dank aan de Nederlandse Coeliakie Vereniging voor de glutenvrije pepernoten). Klik hier voor meer informatie over onze glutenvrije Oma Piet!

Ook aan kinderen die niet tegen alle drukte kunnen wordt gedacht: hiervoor houdt Sinterklaas een speciale ‘prikkelarme’ audiëntie Deze zal plaatsvinden na de reguliere audiëntie. Reserveren voor de prikkelarme audiëntie is noodzakelijk i.v.m. de voorbereidingen en het beperkt aantal beschikbare plekken (klik hier voor meer informatie over de prikkelarme audiëntie en hoe te reserveren).

Meer op Facebook
Ook op de Facebookpagina van Sinterklaas in Duivendrecht zullen de komende periode weer leuke filmpjes geplaatst worden. Onze Razende Reporter Rosa doet verslag van alle belevenissen van Sinterklaas en de Pieten in Duivendrecht. Like en deel onze pagina en de berichten die geplaatst worden. Zo wordt het feest nog groter…

Route van de intocht 2023
Route van de intocht 2023

Alle relevante berichten voor de intocht van 2023:

  • English summary: all the information about the entrance of Sinterklaas in Duivendrecht and how to support Sinterklaas!