Intocht 2021

UPDATE 15 november 2021
Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om dit te doen op de manier die we gewend zijn. De stichting Sinterklaas in Duivendrecht vindt het juist op dit moment belangrijk dat – na de gekke coronaperiode – er weer een mooi feest voor kinderen georganiseerd gaat worden en doet er alles aan om dit mogelijk te maken. Hierbij zijn wij afhankelijk van de regelgeving van de overheid en daarom proberen wij zo goed mogelijk om binnen de regels het feest te organiseren. Wij hopen dat iedereen meewerkt om dit mogelijk te maken en dat wij volgend jaar weer een ‘echte’ intocht mogen organiseren!

De uitwerking van de intocht is opgesteld op basis van de huidige maatregelen en in overleg met de gemeente. Mocht de coronaregelgeving in de tussentijd veranderen, dan kan dit gevolgen hebben voor de intocht. Hou hiervoor onze website en Facebookpagina in de gaten!


Waar is de boot, hoe gaat de intocht en waar is het grote feest?
Sinterklaas komt op 20 november aan in Duivendrecht, maar helaas past Pakjesboot 12 niet onder alle bruggen door om dit jaar bij Duivendrecht aan te meren. Daarom heeft Sinterklaas contact gezocht met Meering Touringcars om hem en de pieten met een bus bij het Grote Pietenhuis op te halen. Op de kop van de Rijksstraatweg zullen Sinterklaas en de pieten uit de bus stappen. Kinderen hoeven hier niet te verzamelen, want Sinterklaas maakt vervolgens een mooie intocht door het dorp. Hij zou het heel fijn vinden om langs de hele route alle kinderen te kunnen zien. Hou dus genoeg afstand van elkaar.

Na de intocht begint het feest in de sportzaal van het Dorpshuis en kunnen kinderen Sinterklaas en de pieten echt van dichtbij zien. Ook zullen hier de prijzen worden uitgedeeld van de kleurwedstrijd van de Winkeliersvereniging Duivendrecht. Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen het feest mee kunnen maken, wordt er gewerkt met het coronatoegangsbewijs (voor bezoekers vanaf 13 jaar). Indien een ouder geen geldig coronatoegangsbewijs kan tonen: probeer een andere begeleider voor je kind te vinden, zodat je kind kan genieten van dit feest.

De volgende planning en route wordt aangehouden:

 • Aankomst op de Duivendrechtsekade en uitstappen touringcar (12.30 uur)
 • Sinterklaas en pieten starten de intocht
 • Route van de intocht:
  • Rijksstraatweg
  • Korenbloemstraat
  • Begoniastraat
  • Telstarweg
  • Dorpsplein
 • Aankomst op Dorpsplein en rondgang langs winkeliers (13.00-13.15 uur)
 • Start walk-through door de sportzaal van het Dorpshuis (13.30-16.00 uur; ziet uitleg)

Route intocht 2021

UITLEG WALK-THROUGH
Het idee van een walk-through is simpel: je gaat naar binnen aan de ene kant, loopt door de zaal in een geplande route langs pieten en Sinterklaas, en je gaat weer naar buiten aan de andere kant. Dit zorgt ervoor dat er niet teveel mensen tegelijk in het Dorpshuis zijn. De walk-through duurt van 13.30 tot 16.00 uur. Belangrijk: kom gespreid. Daarnaast, is het belangrijk dat je in het bezit bent van een coronatoegangsbewijs (QR-code) en dat huishoudens anderhalve meter afstand houden van elkaar (ook als je buiten in de wachtrij staat).

Voor meer informatie over intocht van Sinterklaas in Duivendrecht: volg Sinterklaas in Duivendrecht op Facebook of bezoek de website www.sinterklaasinduivendrecht.nl.

Een intocht binnen de corona maatregelen:
De overheid wil een intocht van Sinterklaas in Duivendrecht toestaan als we deze organiseren binnen de volgende kaders:

 • In de buitenlucht mogen mensen niet te dicht tegen elkaar aan staan.
  • Daarom geen centrale aankomst gevolgd door een optocht (met allemaal mensen bij elkaar), maar een aankomst en daarna een intocht langs de kinderen en hun ouders.
 • Het grote feest in het Dorpshuis wordt een walk-through, hierbij gelden de volgende regels:
  • In de wachtrijen binnen (en mogelijk ook buiten) moet men 1,5 meter afstand bewaren van elkaar (per huishouden).
  • Elke bezoeker van 13 jaar en ouder heeft een coronatoegangsbewijs nodig.
  • Indien een ouder geen geldig coronatoegangsbewijs kan tonen: probeer een andere begeleider voor je kind te vinden, zodat je kind kan genieten van dit feest.