Prikkelarme audiëntie van Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas in Duivendrecht is een activiteit met van alles ‘veel’: veel – soms harde – muziek, veel vrolijke Pieten en heel veel kinderen die langs Sinterklaas komen om een foto te maken en een cadeautje en snoepgoed komen halen bij de grote audiëntie in de sportzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht. Voor veel kinderen is de audiëntie een grote belevenis. Maar er zijn kinderen voor wie dit te veel prikkels zijn en hierdoor is de aankomst van Sinterklaas in Duivendrecht niet echt een feestje voor deze kinderen… Voor deze kinderen organiseert de stichting Sinterklaas in Duivendrecht een prikkelarme audiëntie.

De prikkelarme audiëntie zal plaatsvinden in een speciaal ingerichte zaal. De zaal is minimaal versierd en de muziek zal zachtjes aan staan. Sinterklaas, de Hoofd Piet en Razende Reporter Rosa zullen in de ruimte aanwezig zijn om de kinderen welkom te heten. De kinderen kunnen op een eigen ‘plekje’ gaan zitten (met voldoende ruimte voor eventueel één ouder of begeleider). Sinterklaas zal kort iets vertellen, bijvoorbeeld wat er allemaal gebeurd is tijdens de intocht of een verhaaltje voorlezen, en daarna krijgen de kinderen een cadeautje en iets lekkers. Ook is het mogelijk om met Sinterklaas op de foto te gaan. Er zal rekening gehouden worden met bijvoorbeeld de behoefte van kinderen binnen het autistisch spectrum, hooggevoelige kinderen, kinderen met angstproblemen en/of kinderen die om welke reden dan ook snel overprikkeld zijn.

De prikkelarme audiëntie in 2023
De prikkelarme audiëntie vindt plaats op zaterdag 25 november om 16.30 uur en duurt ca. 15 minuten. Reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk i.v.m. het beperkte aantal plaatsen en de voorbereidingen voor de audiëntie. Er kunnen maximaal 25 kinderen deelnemen aan de prikkelarme audiëntie (bij meer aanmeldingen zal gekeken worden of een tweede ronde mogelijk is).

Hoe te reserveren?
Klik hier om een e-mail te sturen en geef de naam en leeftijd van het kind/de kinderen door. De e-mails worden op volgorde van binnenkomst behandeld. In de bevestiging zal worden aangegeven hoe laat en waar jouw kind wordt verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *