Glutenvrije Piet komt naar Duivendrecht!

Bij de intocht van Sinterklaas in Duivendrecht loopt dit jaar een Glutenvrije Piet mee. Om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen kunnen genieten van dit mooie feest heeft Sinterklaas aan Oma Piet gevraagd om glutenvrije pepernoten te bakken voor de kinderen die de normale pepernoten niet mogen eten. Oma Piet is duidelijk herkenbaar aan haar rollator en een vlaggetje van de Nederlandse Coeliakie Vereniging!

De NCV is daarom een aantal jaar geleden samen met Hoofdpiet Monique Stevens en een grote groep enthousiaste vrijwilligers hard aan het werk gegaan om ervoor te zorgen dat glutenvrije kinderen onbezorgd de komst van Sinterklaas kunnen vieren. Ook dit jaar loopt er in diverse gemeenten een Glutenvrije Piet mee, die, met dank aan sponsor Liberaire, glutenvrije kruidnoten uitdeelt. Dus vanaf dit jaar ook bij de intocht van Sinterklaas in Duivendrecht!

Hoe herken je de Glutenvrije Piet?

De glutenvrije kruidnoten van Liberaire zitten in een speciale NCV tas, zodat ze niet vermengd worden met ander snoepgoed. En Oma Piet is natuurlijk goed herkenbaar aan haar rollator… Let maar goed op, je herkent haar vast! 

Hoe herkent de Glutenvrije Piet jou?

Print deze kleurplaat uit en kleur hem mooi in. Daarna kun je hem aan je pietenmuts hangen, heel goed omhoog houden of er een vlaggetje van maken. Dan ziet de Glutenvrije Piet dat jij de glutenvrije kruidnoten mag hebben! Je kunt ook de glutenvrije vlag downloaden en die om een stokje heen plakken.

Het logo van de Glutenvrije Piet van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.